בטוח וטרי

Gondoskodás mindenütt

Mivel a cég farmerek tulajdonában áll, végig ellenőrizni tudjuk a tej útját, amíg a farmjainkon legelő tehenektől kész termékként az asztalodra nem kerül. Így garantáljuk a biztonságot és minőséget.

Gondoskodás mindenütt

A folyamat minden lépésénél ott vagyunk

Mivel vállalatunk tulajdonosai a farmerek, akik a tej nagy részét termelik számunkra, a tej teljes útja ellenőrzés alatt áll. Minden egyes lépést rögzítünk a nyomonkövethetőség érdekében, rendszerünk pedig biztosítja, hogy mindig a legjobb minőségű, tiszta és finom tejet dolgozzuk fel.

Tehenek

Összhangban az európai szabványokkal, összes tehenünk egyedi számmal rendelkezik, amely látható a füljelzőjükön. Ez lehetővé teszi, hogy a gazdák is figyelemmel kísérjék a tejtermelést és nyomon kövessék annak fáziasait, az orvosi kezelést és a tej minőségét.

Fejés

Minden fejésből származó tejet tesztelünk. Az Arlagården® szisztéma részeként nap mint nap ellenőrizzük a tehenek egészségét. A tejet, frisseségének megőrzése érdekében, fejés után azonnal lehűtjük, amíg a tejet begyűjtő tartálykocsi el nem szállítja.

Szállítmányozás

A farmokról a tejet a feldolgozóüzembe szállítjuk tejtartályokban - egyes tehergépkocsik az Arla tulajdonában állnak, a többi külső vállalkozóktól bérelt jármű. A gépjárművezetőink speciális képzést kaptak a tej minőségének és a szállítás higiéniájának ellenőrzésére, és figyelik a tej hőmérsékletét, állagát, valamint ellenőrzik az illatát is, mielőtt a gazdaságban a tartálykocsiba öntenék.

Tejüzemek

A nyers tejből tejtermékeket készítünk a tejfeldolgozókban. A tejet még a feldolgozás előtt, az üzembe megérkezéskor rögvest megvizsgáljuk. A kész tejtermékek minőségét is górcső alá vesszük, mielőtt azok elhagyják a gyárat. A legtöbb Arla tejfeldolgozó rendelkezik az ISO 22000-as élelmiszer-biztonsági szabvánnyal. A még nem hitelesített üzemek pedig a nemzeti élelmiszer-biztonsági szabványok szerint működnek. Átfogó képzési programunkban a legújabb technológiákat használjuk és oktatjuk.

Csomagolás

Csomagolástechnikánkat arra fejlesztettük, hogy megőrizze tejtermékeink kiváló minőségét és biztonságát. Elkötelezettek vagyunk az olyan csomagolóanyagok iránt, amelyek minimálisan terhelik a környezetet.

Újrahasznosítható csomagolás (EN)