בטוח וטרי

Biztonság és frissesség

Elkötelezettek vagyunk a világszínvonalú élelmiszer-biztonság mellett. Az Arlagården® nevű programunkat a kiváló minőségű tejtermékek biztosítása érdekében hívtuk életre.

Magas minőség, magas védelem

Az élelmiszer-biztonság éa a frissesség kéz a kézben jár

Mindenki azt szeretné, hogy az élelmiszerei makulátlanul tiszták legyenek. A mi gazdáink is. Ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a tej minőségét, és többször ellenőrizzük, mielőtt eljut hozzád. E vizsgálatok eredményei szavatolják az állandó minőséget és a biztonságos, tiszta termékeket.

Amilyen friss csak lehet

A farmerek minden nap megfejik a teheneket. Fejés után azonnal lehűtik a tejet, és biztonságos hőmérsékleten tárolják a farmon. Ezután összegyűjtjük a tejet a gazdaságoktól naponta vagy kétnaponta, így amikor a tej beérkezik a feldolgozóüzembe, még mindig hideg és friss.

בטיחות באוכל

Világszínvonalú élelmiszerbiztonsági program

Az Arla farmerei az egyedülálló minőségbiztosítási program, az Arlagården® szerint végzik munkájukat, amely magas követelmények elé állítja őket. Például naponta ellenőrizniük kell a teheneket annak érdekében, hogy az állatok egészségéről és jó állapotáról megbizonyosodjanak. Az Arlagården® egyedülálló az iparágban, mert szorosan együttműködünk a farmerekkel és tanácsokkal is támogatjuk őket a kiváló minőségű tej termelésében. Az ár, amit a farmerek a tejért kapnak, függ a tej minőségétől, továbbá külső ellenőrzéseket is végzünk annak érdekében, hogy a farmereink az Arlagården®-ben meghatározott magas minőségi színvonalat hozzák. Ennek köszönhetően biztosíthatunk téged arról, hogy az Arla folyamatosan magas minőségű és biztonságos élelmiszereket varázsol az asztalodra.

Amilyen friss csak lehet

Összhangban az európai szabványokkal, az Arla farmerek nem alkalmaznak hormonkezelést a teheneken a nagyobb tejmennyiség érdekében. Nincs is erre szükség, a tehenek saját maguktól tejelnek. Ha megfelelően tápláltak, mindegyik állat napi 25-30 liter jó minőségű, tápláló tejet ad. Ha egy tehén megbetegszik, előfordulhat, hogy antibiotikummal kell kezelni. Ekkor azt a tehéntejet elválasztják, és nem kerülhet be a feldolgozóüzembe. A gyógyszeres kezelés befejezéséről az állatorvos dönt, aki mindig dokumentálja, hogy melyik tehénnek mennyi antibiotikumot rendelt.

Nyomonkövetés a farmig

A tej származása tökéletesen nyomonkövethető. Tudjuk, hogy mely gazdák tejét szállítottuk a feldolgozóüzembe, mely tartályokban, és a farm mely tehenei adták a tejet. Minden tehén bilétát visel a fülén, és mozgásukat rögzítik.

Odafigyelés minden lépésben - részletek a nyomonkövethetőségről